At gå over tid

Jeg er med i to forskellige terminsgrupper på facebook for dem med termin i august 2016, og eftersom vi er ved at være ved slutningen af august så er mange efterhånden utroligt utålmodige over, at bebsen ikke er kommet endnu. Nogle var allerede super utålmodige ved uge 37+0, fordi det ligesom er at føde indenfor termin fra uge 37+0 til 42+0, det er bare som om mange glemmer den sidste del….altså til 42+0 😉
Der er blevet snakket hindeløsning, diverse former for igangsættelser med mere. Meget vel – man kan have hver sin årsag til at man ønsker at baby kommer så tidligt som muligt (indenfor termin that is), men jeg tænker bare… Altså datoen for termin – dermed 40+0 er jo retningsgivende. Kun ca 6% af alle føder på den dag, og om man føder før eller efter den dag er der ikke ret mange der kan sige noget om. Derfor har jeg faktisk haft utroligt svært ved at forstå den her utålmodighed, som nærmest meldte sig så snart man var 37+0.

Jeg er selv gået over termin, og går selvfølgelig og glæder mig super meget til at møde det lille menneske, som vi sammen har skabt. Jeg er omend utroligt glad for at være gået til 40+0, fordi det ligesom er her bebsen skulle være helt færdigbagt – vel vidende, at mange babyer klarer sig rigtig rigtig fint, hvis de er født før! Der var nu alligevel et eller andet tilfredsstillende i at runde den dato, selvom bebs så ikke valgte at kigge frem 🙂

Nå det eneste jeg ville med opslaget var vel, at selvom jeg også begynder at være små utålmodig, så forsøger jeg fortsat at nyde de sidste dage med bebs i maven, Henrik og jeg forsøger at nyde aftenerne sammen, hvor vi har tid til bare at være os og ikke mindst så forsøger jeg at få noget ud af dagene, men samtidig spare lidt på energien, hvis nu en fødslen skulle gå i gang lige pludseligt 😉 Eneste håb herfra er at det ikke bliver nødvendigt med en igangsættelse, og at bebs kommer inden 42+0, så hjemmefødslen fortsat er en mulighed – og der er heldigvis tid endnu.

IMG_4058 IMG_4084 IMG_4093 IMG_4099

 

Dette indlæg blev udgivet i Graviditet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *