Calorie-counting – why you shouldn’t…

Billede fra www.elllo.org

Er du også en af dem, der tror at det er en absolut nødvendighed at tælle kalorier for at gå ned i vægt? Har du tænkt over, hvad du så gør, når du ikke længere gider tælle kalorier? Har du tænkt over, hvordan man tidligere holdte sig sund og normalvægtig, selvom man ikke havde diverse kosttilskud og motionscentre? Har du tænkt på om der er en nemmere måde at gøre det på? Og når jeg spørger som jeg spørger, så kender du sikkert allerede godt svaret 😉 For det er jeg ret sikker på, at der er, og jeg vil forsøge at forklare nogle vigtige ting for dig i det nedenstående, som jeg ser det:

Glem ALT om sultekure… Hvis du sulter dig selv, så er det på forhånd dømt til at mislykkes som jeg ser det (og her snakker jeg ikke om intermit. fasting). De fleste der starter med sultekur, stopper efter forholdsvis kort tid, og tager det hele på igen – nogle mere, fordi de hopper i den modsatte grøft.

Nu sidder du måske og tænker: “Jamen det virker jo at tælle kalorier..!?” Og ja jeg har heller aldrig sagt andet 😉 Men har du tænkt over, hvorfor det virker for dig at tælle kalorier? Og hvorfor skulle det lige pludselig være en nødvendighed at tælle dem? Kroppen er super smart indrettet – og den tilpasser sig lynhurtigt, dette gælder også ift. dit lavere kalorie indtag, for at presse kroppen yderligere må du sænke det igen….og igen….og igen….til sidst med risiko for ikke at blive dækket ift. de vitaminer og mineraler som er absolut nødvendige for at din krop fungerer som den skal.

Kroppen er også så smart designet, at hvis du spiser god og ren mad (glem mad, der er forarbejdet, fyldt med tilsat sukker, proppet med E-numre og lignende), så fungerer den faktisk rigtig rigtig godt. Hvis du tager et kig på denne video – så forklarer den det meget pædagogisk 🙂

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=U36XJaETbh8]

Du får mere energi og et generelt større overskud – og mon ikke det er med til at gøre dig gladere 😉

God fornøjelse 🙂

Kilder:

Dette indlæg blev udgivet i Food, food, food..., Motivation. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *