Det bliver til nogle nemme måltider

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at hverdagen er blevet en helt anden efter Liam er kommet til. Mange ting er jo selvfølgelig helt anderledes end de var før, og eftersom det er vores første barn, så er der også mange ting, som absolut er helt nye – og som vi lige skal finde vores egen rutine i. Det er fra helt små ting til de lidt større. En af de lidt mindre ting er fx det der med, at sørge for faktisk at få spist i løbet af dagen. Liam er i dag 4 uger gammel (og hvor kliché agtigt det end lyder – shit hvor går tiden stærkt!), og han har stadig mange dage, hvor han kun sover, når han ligger på mig, hænger fast i en babs (drengen vil ikke rigtigt tage en sut…) eller bare er utidig. De dage kan jeg tage mig selv i ikke at få så meget at spise, simpelthen fordi jeg glemmer det i løbet af dagen. Altså jeg bliver selvfølgelig sulten, men så passer det ikke lige, og så er der pludselig gået 4 timer….eller kl er 15 og jeg har stadig ikke fået andet end masser af vand. (Det er jeg heldigvis god til at huske – altså at få drukket nok).

De fleste dage, så forsøger jeg dog at få sørget for at få et eller andet at spise – gerne en nem løsning, som kan spises med en hånd mens jeg ammer, eller noget der hurtigt kan laves og “kastes” indenbords, så jeg er sikker på at få spist noget ordenligt inden Liam vågner igen….og ofte vågner han ret hurtigt, når ikke han ligger på mig. Det bliver sikkert bedre som tiden går 😉

Inden selve fødslen havde jeg god tid til at lave mad til fryseren. Jeg bagte forskellige boller, lavede mad der kunne tages op til aften med mere. Det er jeg faktisk glad for jeg gjorde nu, for det betyder, at der de fleste dage er et eller andet nemt.

Noget af det der ryger indenbords til morgenmad og frokost disse dage er fx rugbrød med ost og grønt, en bolle med ost (nogle gange uden noget) og et æble, gnave grønt, en håndfuld mandler – hvis Liam sover og det passer med, at jeg kan nå at spise noget, som der skal bruges ske, kniv og/eller gaffel til, så kunne det fx være pasta fra aftenen før med ærter og revet ost, skyr med topping eller måske bare generelt rester fra aftensmaden. Nogle gange er det dog kun halvdelen jeg når at få spist, fordi Liam vågner og er utilfreds, sulten eller skal have en ren ble 😉

img_4378 img_4420 img_4439 img_4442

fullsizerender_1 fullsizerender_2 fullsizerender img_4225

Henrik er altid hjemme til aften, så der er det hele lidt nemmere. Han er sød til at handle ind på vej hjem, og så får vi i fællesskab lavet et eller andet, så aftensmaden bliver god og nærende. Jeg er glad for at vi er to – og tager hatten af for alene mødre rundt omkring i verden 🙂

Masser af god-mad-kærlighed ud til jer alle 😉

Dette indlæg blev udgivet i Amning, Barsel, Kost. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *