Give away – pilates for gravide

En af de måder jeg selv trænede under min graviditet var med pilates. Trods bækkengener var der masser af pilates øvelser jeg kunne lave (udover den styrke træning jeg lavede), og især nogle øvelser som styrkede nogle af de muskler og led som havde brug for at blive styrket. Jeg er selv uddannet pilatesinstruktør og jeg har brugt inspiration og øvelser herfra til mange forløb med klienter i den ene eller den anden form.

Ofte sammenligner mange pilates med yoga, og jeg bliver ofte spurgt, hvad forskellen reelt er. Pilates er udviklet op gennem 1900 taller, hvor yogaen er meget meget ældre. Pilates er udviklet med meget stor inspiration fra yoga – der er simpelthen stjålet øvelser derfra, som så er lavet en lille smule om. Pilates har også sine egne øvelser, og i dag er Pilates rigtig mange forskellige ting. Pilates udvikler sig, men det handler om at styrke og strække kroppen imod en bedre kropsholdning og funktion, og så har det fokus på åndedrættet i en eller anden form.

Jeg lavede en del øvelser, som havde fokus på kontakt/opspænd af bækkenbunden samtidig med, at jeg havde fokus på vejrtrækning og core-muskulaturen. Her var jeg især opmærksom på ikke at provokere min rectus diastase. Jeg ser nogle bruge masser af gode pilates øvelser, men hvor de fortsat provokerer deres rectus diastase…og så er det altså – pilates eller ej – IKKE særligt hensigtsmæssigt.
Desuden havde jeg stort fokus på at få bevæget/strukket kroppen godt igennem. Her havde jeg stor glæde af at arbejde med øvelser for ryg/bryst, lænd/bækken og hofter regionen. Det var befriende og hjalp på nogle af de smerter/ømhed jeg havde, at få strukket/bevæget kroppen igennem på denne måde.
For mig egen motivations skyld tilmeldte jeg mig tilmed en pilates workshop for gravide, der forløb over 7-8 gange, hvor der tilmed var en jordemoder tilknyttet som underviste ift. selve graviditeten, fødslen og forløbet efterfølgende. Det var også godt givet ud 🙂

Du finder masser af gode indlæg/artikler omkring pilates træning hos Den intelligente Krop – klik her.

Den Intelligente Krop har været så søde, at sponsorere en giveaway, hvor du har mulighed for at vinde en dvd med “Pilates for Gravide”, som indeholder:

 • Træningsprogram for gravide
 • Dit åndedræt
 • Din kropsholding
 • Et 12 siders hæfte ed praktiske information og alternative stillinger
 • Guide til massage med grønne mini bolde (Det har jeg selv afprøvet under graviditeten – og det var SKØNT!)Det hele til en samlet værdi af 378 kr.
  Gave er sponsoreret af www.denintelligentekrop.dk

skaermbillede-2016-10-07-kl-13-15-37

Alt du skal gøre for at deltage i denne skønne Give Away – er at fortælle mig i en kommentar herunder, hvornår du har termin 🙂

Vinderen findes fredag d. 14. oktober kl. 12.00.

Held og lykke 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Fysioterapi, Graviditet, Rectus diastase, Skader og rehabilitering, Sundhed, Træning, Vind og tagget . Bogmærk permalinket.

11 svar til Give away – pilates for gravide

 1. janni jensen skriver:

  10 april 2017 og vil rigtig gerne vinde dette fantastiske sæt

 2. Sophia Andersson skriver:

  Termin 30 januar 2017 🙂

  • rikkebundgaard skriver:

   Kæmpe stort tillykke søde Sofia 🙂 Jeg rendte ind i Ergo Mette på sygehuset en dag vi var derude med Liam, og hun sagde godt nok, at du ventede dig. Hvor dejligt!

 3. Maria Lynge Andersen skriver:

  Termin den 21 januar :-).

 4. Cecilie von Hirsch skriver:

  Sikken lækker giveaway 😀

  Jeg har termin 22. december og jeg kunne bestemt godt tænke mig at lave gravid-pilates. Og især nu hvor barsel snart starter 😀

 5. Vivi Kim Kristensen skriver:

  22. november 🙂

 6. Trine skriver:

  Jeg har termin den 10 marts.. ? Jeg vil virkelig gerne vinde dette sæt..
  kh. Trine (og pølse ?)

 7. Pernille QH skriver:

  Jeg har termin d.11. marts 🙂

 8. Trine Bruun Rasmussen skriver:

  Sikke en skøn giveaway. Det kunne være lækkert ar vinde. Krydser finger.
  Jeg har termin 26.december 2016 – hvilket jeg selvfølgelig ikke håber kommer til at ske. 14 dage før kunne være super???? hvilket jeg også går og fortæller lillebror hver dag lige for tiden..

 9. Christina Damsgaard skriver:

  Ville godt nok være dejligt at vinde – har termin den 28 januar?

 10. Line Nørby skriver:

  Termin 3. marts 2017 ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *