Health is more than a good health…

Efter indlægget i går, så synes jeg det er værd at lægge fokus på, at sundhed for mange er mere end blot et godt helbred. Nogle mennesker bliver glade af at løbe en tur i skoven, drikke grøn the og tilberede nye retter med årstidens grøntsager. For andre er livet godt, når de drikker pilsnere og ryger smøger med kammeraterne på bænken…værdier og prioriteter er vidt forskellige.
For nogle virker den ene ting måske dybt åndssvag og nærmest provokerende, mens den for andre virker nærmest selvfølgelig og uundgåelig. Vi går op i normer, går op i sundhed, går op i hvad andre tænker, og at det hele skal være rigtigt. Det er også alt sammen meget godt….dog handler det for mig mere om kvaliteten af det liv, vi lever.

Det handler om at skabe livskvalitet i det enkelte liv – og som jeg ser det er livskvalitet bestemt vigtigere end livslængde. For at give et indblik i, hvad jeg mener, så se her: I dag bliver der ofte sat lighedstegn mellem det at være tyk og et ulykkeligt og mislykket menneske. Bare det – at der er sat lighedstegn mellem det kan være sygdomsfremkaldende. Som jeg ser det, så drejer det sig vel om, hvordan den enkelte har det med at være overvægtigt. Måske er selve overvægten slet ikke et problem for den enkelte, men kun et problem for samfundet..!?

Hvis du fokuserer på sundhed ud fra et medicinsk begreb, så er sundhed en norm, og alt hvad der kan føre til sygdom svækker sundheden. Det betyder imidlertid også, at sundhed er et ideal, som ingen kan nå 100 %. Det bliver altså en uendelig jagt, der er dømt til ikke at lykkes.

Kigger vi derimod på sundhed fra en ikke-medicinsk funderet tilgang, så kan du godt have en kronisk sygdom og stadig leve et sundt og godt liv…

Sundhed handler vel om, hvordan folk gerne selv vil udvikle deres liv – og ikke mindst, hvordan de gør brug af deres ressourcer, så de får muligheden for at udvikle deres liv. På denne måde har du mulighed for at fokusere på kvaliteten af det liv du lever. Du har mulighed for at arbejde med din livskvalitet – og ikke nødvendigvis længden på dit liv.

Det er dit liv – dine valg <3

Dette indlæg blev udgivet i Livet, Motivation. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *