Hokaido græskar i ovn

Dette var faktisk første gang jeg smagte hokaido græskar. Har overvejet det masser af gange, men tanken om at skulle lave suppe af det havde på ingen måde fanget mig. Da de så var på tilbud i Rema til 5 kr pr. stk. så kunne jeg ikke lade være med at købe et.

Jeg søgte lidt på nettet, og selvfølgelig var de fleste opskrifter, der i første omgang poppede op med supper, men der var også nogle enkelte andre opskrifter, og jeg fik hurtigt ideen til at lave “fritter” af græskaret. Det blev til følgende ret:

  • 1 Hokaido græskar
  • 1 pk hakket oksefars
  • 1 squash
  • 2 pastinakker
  • 3-4 gulerødder
  • 1 spsk god olie
  • 1/3 dl rødvinseddike
  • Krydderier: Peber, rosmarin og pommes frittes krydderi (obs. blandingskrydderier indeholder ofte en del sukker)

Græskaret skæres i kvarte, kernerne fjernes og skrælle skæres af. Herefter skæres græskaret i “fritter. Gulerødder og pastinakker skrælles og skæres i “fritter”. Squashen vaskes og skæres i grove tern. Det hele kommes i et ildfast fad, vendes i 1 spsk. olie, krydres med krydderierne, og der hældes rødvinseddike i bunden af fadet. Det sættes i en varm ovn ved 180 grader varmluft i 40 minutter.

Bøfferne formes og steges. Det hele serveres med en klat mayo – og bum bliv mæt og stærk 😉
IMG_8202/Rikke

 

Dette indlæg blev udgivet i Food, food, food..., Sundhed. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *