Hvordan holder du motivationen oppe?

Jeg kan rigtig godt lide, når der er et mål både med kost og træning – det er motiverende, givende og med til at skabe udvikling hos mig. Derfor er der også sat mål ift. både kosten og træningen hos mig selv.

For noget tid siden skiftede jeg træner til Rasmus Thorø, som lige nu står for min træning og kommer med god sparring til kosten.

Målet med træningen betyder, at jeg kommer til at klare det bedre, hvis jeg taber mig. Efterår og vinter med hygge, perioder med manglende overskud pga. smerter i led og dermed også inaktivitet til en vis grad har medført at der er røget nogle ekstra kg på sidebenene. De skal gerne lige så stille af igen – så det er der sat gang i.

Jeg startede på at træne ved Rasmus i starten af Januar, og har løbende personlige træninger sammen med ham og derudover er jeg i gang med andet program. Programmet består pt af 1 overkrops dag og 1 ben dag, som trænes 2 gange om ugen (altså 4 træningsdage i alt), når kroppen tillader det.
Jeg forsøger at presse mig selv til det yderste og stadig lytte til om kroppen har brug for mere hvile og restitution end jeg giver den. Det er en hård-fin balance, og min krop samarbejder ikke altid.
Træningen er gået rigtig godt indtil nu – den har været afbrudt af lidt sygdom og en uge eller 2 med smerter og dermed ingen træning. Men sådan er livet, og det hører med og jeg nægter at lade mig slå ud af det. Det handler om at justere og tilpasse i de perioder, hvor der er behov for det.

Overkropstræningen i dag har stået på:
A1 Excentrisk chin up med underhåndsgreb, 20 min EDT, 1 stk, 5 sek excentrisk (escalating density training)
16 stk i alt

A2 Push ups, bryst til gulv, 20 min EDT, 1 stk, T:4010
16 stk i alt

B1 Military pres, T:4010, P:60
4×8-10 med 22, 25, 22, 20 kg

B2 One arm bend over row, T3011, P:60
4×8-10 med 12,5 kg

C1 Prone dislocation med vægt, T:2020, P:30
3×10-12 med 1,25 kg

C2 DB cuban rotation, T:3010, P:60
3×12 med 3 kg

Der er lidt forskellige mål med træningen, men et af målene er bl.a. at blive væsentligt stærkere i pull ups, og er godt på vej, selvom jeg fortsat synes jeg er lidt tung i røven – men den del arbejdes, der jo selvfølgelig også på 😉
I det næste indlæg vil jeg liste lidt flere af mine træningsmål op.

Har du nogle mål med din træning – eller hvordan holder du dig motiveret?

IMG_9518

/Rikke

Dette indlæg blev udgivet i Træning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *