Lækre gulerodsbrud

I går delte jeg opskriften på chokoladebrud. I samme omgang blev der lavet gulerodsbrud –  som sagt bruger jeg egenligt blot en grundopskrift, og bruger samme dej og fremgangsmåde til både gulerodsbrud, chokoladebrud og den kan også bruges med frugt som fx revne æbler og nødder.

Opskriften er stærkt inspireret af Amo’s opskrift i Den store Bagebog 3 på gulerodsbrud – og her får du opskriften til gulerodsbrud. De er super gode og luftige, både direkte fra ovnen, efter et par dage i posen og tilmed efter en tur i fryseren. Jeg er fan – og synes de gør sig godt som supplement til madpakken 🙂

Til ca 12 stk. skal du bruge:

  • 750-1000 g hvedemel
  • 3-4 dl havregryn
  • 50 g gær
  • 5,5 dl lunkent vand
  • 75 g sukker
  • 15 g salt
  • 1 dl olie
  • 2 æg
  • 150 g solsikkekerner
  • 4-6 revne gulerødder

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i lunkent vand
  2. Tilsæt havregryn, sukker, salt, og olie og rør sammen.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, og ælt det hele godt igennem til dejen er lind.
  4. Lad dejen hæve på bordet med et klæde over i ca. 1 time.
    Resten bliver lidt noget gratværk – men det er rigtigt nok 😉
  5. Lav en fordybning i midten, og slå de 2 æg ud i fordybningen. Kom solsikkerkerner og revne gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle.
  6. Brug en stor kniv til at hakke dejen i småstykker med. Saml hele tiden æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. Dejen skal være ujævn.
  7. Når dejen er hakket helt i småstykker, og du og bordet er grattet godt ind, så deles dejen i 12 lige store brud, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad gulerodsbruddene hæve i en time.
  9. Bages ca. 13-15 min. i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft).


IMG_4021IMG_4024Velbekomme 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Bagværk, Kost, Lækkerier. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *