Mit hår er et mareridt!

Mit hår har ændret sig SÅ meget under min graviditet. Nogle taler om mere smukt og glansfuldt hår, hvilket ikke just har gjort sig gældende for mit. Tværtimod synes jeg nærmest. Det er blevet mere tørt og glansløst. Filtrer nemmere og ligner mest af alt bare en stor høstak!
Trine fra Hårstylisten.dk har været så sød at vejlede mig undervejs, og har tilmed skrevet et lille indlæg her til bloggen, som jeg gerne vil dele med Jer andre. Måske er der lidt hjælp at hente 🙂

Er du gravid, og frygter at tabe håret eller få ”amme-hår”?

Så har jeg nogle gode råd, som du kan tage med på vejen under ”den søde tid”, og forhåbentlig finde lidt hjælp i.

13883667_10154095712798961_1554689487_n (1)

De fleste gravide oplever, på et eller andet tidspunkt før, eller efter fødsel, at de taber en del hår. Særligt hårgrænsen i panden, og tindingerne er udsatte områder. Og det er bare ikke pisse fedt, når man i forvejen skal acceptere, at et lille menneske flytter ind i ens krop, og ommøblere det hele inden den flytter ud, og efterlader dig med en ny krop. At man så oven i købet, skal rende rundt med en ny, og særdeles høj hårgrænse, piftet op med skaldede tindinger, er bare ikke det selvtillidsboost, man på det tidspunkt kan have brug for. Men det er altså svært at slippe uden om, da det er hormonelt betinget, og hormoner er der jo overflod af i sådan en graviditet, og såvel også efter. Så accepter, at det er en ”del af pakken”, men vid at der ér ting du kan gøre for, at det ikke stikker helt af.

 • Sørg for at tage de anbefalede vitaminer i graviditeten. Baby suger alt, hvad mor har i sig, også af den slags som påvirker hår, hud og negle. Så det er altså vigtigt at huske dem. Snak evt. med din læge om ekstra B-vitamin, som styrker håret.
 • I en graviditet, kan man nemt have problemer med tørt og livløst hår. Igen fordi baby tager alt. Derfor anbefaler jeg, at du tager en god snak med din frisør om, hvilke produkter som kan hjælpe dig til at undgå tørt og livløst hår. Der findes i dag utroligt mange gode produkter, uden parabener og anden unødvendig kemi.
 • SPIS FISK! Sundhedsstyrrelsen anbefaler gravide, at spise fisk flere gange om ugen, og det gør jeg også. Fisk er rig på så mange gode vitaminer og Omega-3, som er det rene guf for dit hår. Gerne fed fisk som fx laks. Det eneste du skal være opmærksom på, er ikke at spise for meget fisk, som indeholder tungmetaller, som fx tun. Ellers skal du bare give den gas, og dit hår vil elske dig for det.
 • DRIK VAND! Fordi kroppen er på overarbejde, og har brug for væske, ”thats a fact”. Men håret har om noget brug for at du drikker vand, for at undgå at blive tørt og glansløst. Så ”drik drik drik” (vand… )

Der findes mange gode råd til gravide, og det kan være en jungle, og nærmest stressende, hvis man skal forholde sig til det hele. Mit bedste råd er, brug din sunde fornuft…. Den når man generelt længst med i livet efter min mening uanset, hvad vi snakker om. Men også når det gælder graviditet. Med ovenstående i mente, gør du efter min vurdering det bedste du kan, for at undgå ”graviditets skadede” lokker. Men husk også, at graviditet, og så vel amning, er en hård process for kvinde kroppen, hvor hormonerne ræser der ud af, og sætter dig på en prøve. Der sker bare ting med ens krop, som vi langt hen af vejen må indfinde os med, og tage som en oplevelse. Så når håret i tindingerne begynder at se lidt tyndt ud, og børsten er fyldt hver gang du reder det, eller når ”amme håret” stritter ud til alle sider, så tænk på at det er en farce, og at den som det generer mest, er dig. Andre ser det faktisk ikke, for de har travlt med at se på den gravide struttende mave, eller baby…

Held og lykke..

/Trine

Trine

Du kan følge Trines arbejde på instagram på @Haarstylistendk, hvor hun deler en masse fine billeder af sit arbejde, forskellige opsætninger og hurtige tips 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Graviditet. Bogmærk permalinket.

2 svar til Mit hår er et mareridt!

 1. Kristina skriver:

  Jeg snakkede en del med min frisør om det også, hun havde dog en anden forklaring som har givet mere mening for mit hår.
  Når man bliver gravid, stopper man med at fælde pga. hormonerne. Det er derfor håret bliver mere fyldigt. Det betyder kø så også at de slidte, gamle hår ikke fældes og dermed virker håret mere slidt, og det filtrer nemmere. Samtidig begynder er masse nye hår at vokse frem.
  Når man har født, forsvinder hormonerne igen efter et stykke tid, og der er det så man fælder som en vanvittig. Her var det efter 3 mdr ca., og lige pludselig skulle alle de går fra de 9 mdr også fældes, også virker det lige pludseligt voldsomt efter en lang periode, hvor man har vænnet sig til ikke at fælde.
  Mit hår er blevet meget ligesom det var før fødslen, nu har 6 mdr. efter. Fældede ca. en måned. Nu venter jeg bare på at alle de små hår der begyndte at vokse under graviditeten lige får samme længde som resten.
  Det sagt, tror jeg da også det hjælper at huske sine vitaminer

  • rikkebundgaard skriver:

   Jeg tænker, at der selvfølgelig er flere årsager hertil. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kan vi jo heller ikke ændre på, at baby tager al den næring fra kroppen som den har brug for, og at under graviditeten, så kommer den i første række, når kroppen selv skal prioritere. Så jeg tænker, at det at få sine vitaminer, få gode fedtstoffer, få væske nok og ellers generelt passe godt på sig selv og sin krop selvfølgelig vil være med til at håret også har det bedre – både under og efter en graviditet og amning. Dermed sagt, så tror jeg heller ikke det kan undgåes at håret ændrer sig, som du nævner, pga. hormonerne 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *