Simremad – Chili con Carne

Jeg elsker stærk mad – og synes lidt stærke krydderier kan pifte næsten enhver ret op, så længe de er sat rigtigt sammen. Derfor er chili con carne også en af mine favoritter – og søndag blev der lavet en stor portion, så der var nok til hele 2 dage.

Jeg lod mig inspirere af Jane Fabers chili con carne – og lavede så lidt om i opskriften, og jeg var ganske tilfreds med resultatet. Der er masser af grønt i retten i sig selv, og den fylder derfor godt og er ganske billig efter min mening. God smag, masser af mad, og få penge – what’s not to like 🙂

Her er opskriften – her er nok til 4-6 pers. vil mit bud være – god fornøjelse:

Ingredienser:

 • 20 g frisk ingefær (et stykke på ca. 1,5-2 cm langt og 1-1,5 cm tykt vil jeg tro…vejer ikke maden) 😉
 • 2 store løg
 • 5-8 fed hvidløg (jeg brugte 8…jeg kan godt lide, når maden smager af noget)
 • 1 rød chili (fjer kernerne, hvis du gerne vil have en mere mild version)
 • Smør til stegning
 • 1 ds. flåede hakkede tomater
 • 1 ds tomatpure (140 g)
 • 0,5 kg oksefars
 • 1-1,5 dl whiskey 🙂
 • 1-3 dl vand
 • 2 grønsagsboullion terninger
 • 1 spsk stødt spidskommen
 • 1,5 spsk tørret oregano
 • 1 spsk salt
 • 1-1,5 tsk tørret stødt chili eller cayennepeber
 • 1 spsk sukrin
 • 2 store gulerødder
 • 1 kinaradise
 • 1 gul peberfrugt
 • 1 ds røde kidney bønner (skyllet godt)
 • 20-30 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde:

 1. Varm en gryde med lidt smør (eller andet fedtstof) i bunden. Snit løgene fint, pres eller hak hvidløg, hak ingefær fint samt den friske chili. Svits det i bunden af gryden til løgene er klare. Brun farsen heri.
 2. Skræl gulerødder og kinaradise og riv dem på den grove side på rivejernet. Kom det i gryden, når farsen er brunet. Lad det svitse af sammen i et par minutter.
 3. Tilsæt spidskommen, oregano, salt, chili/cayennepeber og sukrin og rør rundt.
 4. Kom tomatpure, hakkede flåede tomater og whiskey i gryden – og rør rundt. Tilsæt yderligere 1-3 dl vand og 2 grøntsagsboullion terninger alt efter, hvor tynd du vil have din sovs. Jeg kan godt lide at min er lidt tyk i det.
 5. Kog det op og skru derefter ned på lav varme og lad retten simre i 4-5 timer. Rør rundt et par gange undervejs. (Jeg rørte kun rundt efter 3 timer, efter 4 timer og igen lige inden servering).
 6. Hak peberfrugten i store tern.
 7. 10 min før retten serveres kommes peberfrugten i. Rør rundt.
 8. 5 min før retten serveres kom de røde kidney bønner og den hakkede mørke chokolade i – og rør rundt.

Serveres med brune ris, en klat skyr/creme fraiche og salat (lidt revet ost ville også have været super lækkert!).

Jeg som regel en bund af fintsnittet icebergsalat, lidt revne gulerødder, squash eller lignende. I går aftes blev det en bund af icebergsalat, 1 tomat, lidt agurk, 1/3 revet gulerod og så 1 spsk kogte brune ris. Mæthed.dk 😉

chili1 chili2 chili3

Er du til stærk mad?

/Rikke

Dette indlæg blev udgivet i Food, food, food.... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *