Take responsibility….it’s your life!


Jeg kender dem. Du kender dem. Vi kender dem alle. Alle dem der stikker næsen frem, fylder i landskabet og tillader sig at gå efter det, der betyder noget for dem. De kan forekomme farvestrålende og modige – til tider excentriske. De smiler, er glade og fremstår ligefrem lykkelige. De er ikke angste for naboens dom, de tør gå efter noget, der betyder noget for dem – og de gør det uanset, hvad alle andre siger. Og der ER nogen, der siger noget. For lige så vel, som vi kender dem, der har taget et valg om at gå efter det, der betyder noget for dem – lige så vel kender vi dem, der trækker alt og alle med ned i ærgrelsens sorte kælder, og sjældent har noget godt at sige. De ser altid den sorte væg fremfor den hvide. Bægeret er altid halvt tomt.

Hvor er det ærgerligt, og hvor er det deprimerende ikke at kunne lade sig glæde over mangfoldigheden. Hvorfor skal nogle absolut tale ned og være begrænsende? Det virker som om nogle mennesker lægger en ære i at lade sit inderste boble og forsøge at få den vrede de har til verdenen til at omslutte alle andre også. Hvorfor forsøge at trække de mennesker ned, der både tør og gør? Skam jer! Hvis ikke du har noget positivt og konstruktivt at sige, så burde du rent ud sagt klappe i – og lade den være klappet i.
Hvad enten folk er til urtete, pilates, silicone, tatoveringer og farvet hår, knive eller botox – så er det jo deres valg. Det kommer hverken mig eller dig ved. Man kan, hvad man vil – og det er et individuelt valg. Det vigtigste for mig er, at det er livsglæden, der tæller. Drop dog de løftede pegefingre og sig ja til livet – så får du så meget mere igen.

Nogle mennesker, når til et punkt i livet, hvor de lander på sofaen med fjernbetjeningen i hånden, træt af livet og sur på alle dem, der har kastet sig ud i eventyret med åbne arme. I deres vrede og indesluttethed har de ikke set, at verden ligger åben for deres fødder. Det er dit valg, hvis ikke du har lyst, så bliv hvor du er, med din vrede i tavshed…eller tag én gang for alle livet i egne hænder. Det er din krop, din seksualitet, dine behov, dine muligheder og ikke mindst dine valg. Ny uddannelse? Ny bolig? Ny krop? Ny mand? Nyt liv? Nye visioner?

Hver dag åbner for nye muligheder. Du kan mere end nogensinde før. Vær ærlig overfor dig selv. Det er helt okay. Du skal ikke lave om på dig selv, men kig indad… hvis du er sur og tvær på verden, hvad tror du så den giver dig igen?

Tænk en gang om al den energi, der bliver brugt på at tale nedladende om andre, bliver investeret i at hjælpe, støtte og bakke op i stedet… Tænk på hvor godt det ville føles! I stedet for at finde alle mulige fejl ved dit liv, så bak op om ideer, liv, mål og drømme… og find dine egne og før dem ud i livet… Giv og så får du tifold tilbage. I stedet for fortsat at brokke os – så synes jeg, at vi bør lægge fokus på lysten til livet, glæden over de små ting og ansvar. Du har ansvaret for dit eget liv!

Jeg synes, at vi i Danmark har fået en meget kedelig mentalitet. Vi brokker os. Over vejret, over økonomien, over kærlighed, over naboen, over alle dem, der ikke har den samme holdning. Det er de andres skyld.
Hvad skete der med taknemmelighed, glæde over de små ting, ansvar og en lyst til livet?

Du vælger selv, hvor du lægger dit fokus. Men det kræver et aktiv valg. Husk på, at der findes ingenting du skal – der findes valg og konsekvenser. Du er altså nødt til at handle for at få det du gerne vil, og du skal vælge at handle. Når det er sagt, så ved jeg også godt, at mennesker ikke har den samme mængde ressourcer eller muligheder for at handle, men det ændrer ikke på, at vi har et valg hver dag. Du kan vælge at kæmpe for en bedre tilværelse end den du har, for større glæde, for at nå dine mål. Når vi nu har et valg hver dag – hvorfor så vælge at bruge døgnets dyrebare timer på at tale ned, være begrænsende, sætte grænser for os selv og andre og have fokus på alt det, der mangler? Husk på, der altid vil være mulighed for forbedring. Sæt dig selv i førersædet for dit eget liv. Tag et godt tag i rattet, sæt en retning og bevæg dig mod målet. Vær fokuseret. Jeg er sikker på, at du vil synes, at det bliver rejsen værd. Det er et spørgsmål om at turde træffe det valg, som du ved bringer dig mod målet. Turde træffe det vilde, usikre valg. Stille dig i skudlinjen, fordi du vælger det dybeste taktslag i dit hjerte.

Ta’ ansvar – det er DIT liv!

Dette indlæg blev udgivet i Livet, Motivation. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *